Matematik
hjælp
10. juni 2008 af
girls (Slettet)
jeg skal til mundtlig matematik.
og jeg vide, at vi selv skal lave sprøsmål til vores opgaver.
kan i eller du hjælpe mig, med at finde ud af hvilken vigtig sprøsmål det skal være.
det er min førte gang jeg skal til mundtlig mate...
***********************************************
gider i hjælpe med sprøsmål, jeg står og aner ikke et eneste.
jeg skal til mundtlig matematik.
og jeg vide, at vi selv skal lave sprøsmål til vores opgaver.
kan i eller du hjælpe mig, med at finde ud af hvilken vigtig sprøsmål det skal være.
det er min førte gang jeg skal til mundtlig mate...
***********************************************
gider i hjælpe med sprøsmål, jeg står og aner ikke et eneste.
Svar #1
10. juni 2008 af Fr00gi (Slettet)
Ved ikke om det kan hjælpe dig men her er copy paste af de spørgsmål som min klasse kan komme op til eksamen i. Det er på A-niveau men noget af det tror jeg godt du kan bruge. Synes ellers det mærkligt i selv skal lave spørgsmålene? Måske har i en anden eksamensform end os?
1 Vilkårlige trekanter
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Sinus- og cosinusrelationerne.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Trekanter.
2 Polynomier
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Andengradspolynomier.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Polynomier af n-te grad.
3 Vækstmodeller I
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Eksponentiel vækst.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Karakteristiske egenskaber og forskelle ved lineær vækst, eksponentiel vækst og potens vækst.
4 Vækstmodeller II
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Potens vækst.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Karakteristiske egenskaber og forskelle ved lineær vækst, eksponentiel vækst og potens vækst.
5 Den naturlige logaritme- og eksponentialfunktion
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Den naturlige logaritmefunktion.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Den naturlige eksponentialfunktion.
6 Binomialfordelingen
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Binomialfordelingen som en matematisk model til anvendelse ved opinionsundersøgelse. Se bilag 1.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Stikprøver.
Bilag 1. Spørgsmål: Binomialfordelingen.
I forbindelse med større byggerier som Storebæltsbroen, Øresundsbroen, Metroen og indkøbscentre bliver der ofte foretaget en række rundspørger for at finde ud befolkningens holdning til byggeriet. I forbindelse med bygningen af Storebæltsbroen så det på et tidspunkt ud til, at 48 % var imod byggeriet. Ved en efterfølgende rundspørge blandt 900 tilfældigt udvalgte personer fandt man, at frekvensen af modstandere var 52 %. Er det nu rimeligt at betragte dette resultat som en klar stigning i modstanden mod broen?
7 Deskriptiv statistik
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Statistiske deskriptorer for et observationssæt. Se bilag 2.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Grupperede observationssæt.
Bilag 2. Spørgsmål: Deskriptiv statistik.
En underviser har to parallelle hold. I en test med 30 spørgsmål er der følgende antal rigtige på de to hold.
Hold 1: 24, 21, 17, 16, 19, 24, 17, 12, 21, 19, 21, 24, 16, 25, 21, 22, 18, 16, 22, 21, 18, 20, 20, 26, 23, 22, 17, 19
Hold 2: 25, 22, 24, 29, 21, 26, 28, 17, 11, 30, 25, 27, 24, 27, 24, 28, 22, 21, 26, 24, 24, 21, 26, 27, 26.
8 Differentialregning I
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Differentiation af de simple differentiable funktioner f(x)=ax+b, f(x)=x2 og .
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Differentialregning.
9 Differentialregning II
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Differentiation af funktionen f(x)=xn, hvor n er et positivt helt tal.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Funktionsundersøgelse.
10 Integralregning I
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Arealfunktion og stamfunktion.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Integralregning.
11 Integralregning II
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Areal af en punktmængde. Bestemmelse af rumfang for et omdrejningslegeme. Bestem rumfanget af en kegle.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Integralregning.
12 Differentialligninger af 1. orden
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Ligningen og den logistiske differentialligning.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Kendskab til andre differentialligninger, differentialligningsmodeller herunder opstilling og anvendelse.
13 Differentialligninger af 2. orden
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Ligningen .
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Kendskab til andre differentialligninger, differentialligningsmodeller herunder opstilling og anvendelse.
14 Vektorer i planen
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Skalarprodukt. Vinkel mellem vektorer. Areal af det parallelogram som to egentlige vektorer udspænder.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Vektorer i planen.
15 Rumgeometri I
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Vektorprodukt. Vinkel mellem vektorer.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Vektorer i rummet.
16 Rumgeometri II
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Afstand mellem punkt og plan. Afstand mellem punkt og linje.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Vektorer i rummet.
17 Ellipser
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Ellipsens ligning.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Super ellipser og/eller elliptiske planetbaner.
1 Vilkårlige trekanter
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Sinus- og cosinusrelationerne.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Trekanter.
2 Polynomier
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Andengradspolynomier.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Polynomier af n-te grad.
3 Vækstmodeller I
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Eksponentiel vækst.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Karakteristiske egenskaber og forskelle ved lineær vækst, eksponentiel vækst og potens vækst.
4 Vækstmodeller II
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Potens vækst.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Karakteristiske egenskaber og forskelle ved lineær vækst, eksponentiel vækst og potens vækst.
5 Den naturlige logaritme- og eksponentialfunktion
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Den naturlige logaritmefunktion.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Den naturlige eksponentialfunktion.
6 Binomialfordelingen
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Binomialfordelingen som en matematisk model til anvendelse ved opinionsundersøgelse. Se bilag 1.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Stikprøver.
Bilag 1. Spørgsmål: Binomialfordelingen.
I forbindelse med større byggerier som Storebæltsbroen, Øresundsbroen, Metroen og indkøbscentre bliver der ofte foretaget en række rundspørger for at finde ud befolkningens holdning til byggeriet. I forbindelse med bygningen af Storebæltsbroen så det på et tidspunkt ud til, at 48 % var imod byggeriet. Ved en efterfølgende rundspørge blandt 900 tilfældigt udvalgte personer fandt man, at frekvensen af modstandere var 52 %. Er det nu rimeligt at betragte dette resultat som en klar stigning i modstanden mod broen?
7 Deskriptiv statistik
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Statistiske deskriptorer for et observationssæt. Se bilag 2.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Grupperede observationssæt.
Bilag 2. Spørgsmål: Deskriptiv statistik.
En underviser har to parallelle hold. I en test med 30 spørgsmål er der følgende antal rigtige på de to hold.
Hold 1: 24, 21, 17, 16, 19, 24, 17, 12, 21, 19, 21, 24, 16, 25, 21, 22, 18, 16, 22, 21, 18, 20, 20, 26, 23, 22, 17, 19
Hold 2: 25, 22, 24, 29, 21, 26, 28, 17, 11, 30, 25, 27, 24, 27, 24, 28, 22, 21, 26, 24, 24, 21, 26, 27, 26.
8 Differentialregning I
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Differentiation af de simple differentiable funktioner f(x)=ax+b, f(x)=x2 og .
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Differentialregning.
9 Differentialregning II
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Differentiation af funktionen f(x)=xn, hvor n er et positivt helt tal.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Funktionsundersøgelse.
10 Integralregning I
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Arealfunktion og stamfunktion.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Integralregning.
11 Integralregning II
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Areal af en punktmængde. Bestemmelse af rumfang for et omdrejningslegeme. Bestem rumfanget af en kegle.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Integralregning.
12 Differentialligninger af 1. orden
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Ligningen og den logistiske differentialligning.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Kendskab til andre differentialligninger, differentialligningsmodeller herunder opstilling og anvendelse.
13 Differentialligninger af 2. orden
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Ligningen .
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Kendskab til andre differentialligninger, differentialligningsmodeller herunder opstilling og anvendelse.
14 Vektorer i planen
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Skalarprodukt. Vinkel mellem vektorer. Areal af det parallelogram som to egentlige vektorer udspænder.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Vektorer i planen.
15 Rumgeometri I
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Vektorprodukt. Vinkel mellem vektorer.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Vektorer i rummet.
16 Rumgeometri II
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Afstand mellem punkt og plan. Afstand mellem punkt og linje.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Vektorer i rummet.
17 Ellipser
Først skal du detaljeret behandle emnet:
Ellipsens ligning.
Med udgangspunkt i ovenstående skal du dernæst omtale/samtale om emner under overskriften:
Super ellipser og/eller elliptiske planetbaner.
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
