Dansk

Problem med del af analyse

10. juni 2008 af ravnborg1988 (Slettet)
Jeg er ved at analysere en tekst "En selvbiografi" af Angela Davis. Men har svært ved at analysere et afsnit:

I teksten er hovedpersonenen (formentlig Davis selv) og hendes søster sorte. Vil skyde på handlingen foregår i 1950'erne i Birmingham. De går så ind i en skobutik, hvor de lader som om de er udlændinge ved at snakke fransk. Butikken plejer ellers at betjene hvide "anstændige" mennesker, men da de er fransktalende bliver de (selvom de er sorte) budt velkommen.

De hvide i Birmingham er meget fjendtlige overfor sorte, så hvorfor er de sorte som udlændinge så lige pludselig accepterede mennesker?

Håber jeg kan få lidt hjælp.
Og på forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2008 af Katarina000 (Slettet)

Hej!

Jeg forstår godt, at du er forvirret...

For mig at se, handler det om at de franske sorte, bliver betragte som en del af den europæiske kulturkreds(deler værdier/normer) hvorimod de sorte i Birmingham, er fra den laveste sociale klasse, bor i ghettoer og bliver betragte som primitive og uden nogen form for kapital at bruge i forretningen! (de tror måske at de sorte vil stjæle fra forretningen)

Uden at have indgående kendskab til Birmingham, er det mit bedste bud! De hvide fokuserer mere på at de sorte er fransktalende, end deres hudfarve, i denne sammenhæng!

For at sige det på den anden måde; de hvide mennesker i forretningen har altså en forudantagelse om, at de sorte ikke har nogen penge når de kommer fra Birmingham, men derimod franske sorte turister har penge, og er ikke ligeså udstødt i Frankrig, som de sorte i Birmingham!


Svar #2
10. juni 2008 af ravnborg1988 (Slettet)

#1 Katarina000

Det lyder godt og logisk det du skriver. Så langt kunne jeg bare ikke selv tænke:)
Mange tak for din hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2008 af Katarina000 (Slettet)

selv tak!

Held og lykke

Skriv et svar til: Problem med del af analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.