Kemi
Molalitet
10. juni 2008 af
persher (Slettet)
Er der nogen der ved hvordan jeg beregner molaliteten ud af NaCl ud fra en 3% (vægtprocent) vandig NaCl opløsning (“havvand”).
Svar #1
10. juni 2008 af mathon
molalitet = antal mol opløst stof pr. kg opløsningsmiddel
1000 g vands masse ændres ikke mærkbart ved tilsætning af 3% salt,
hvorfor
1000 g havvand ca. indeholder 0,03*1000g NaCl = 30 g NaCl
M(NaCl) = 58,5 g/mol
1000 g vand indeholder (30 g)/(58,5 g/mol) = 0,5 mol
3% havvand = 0,5 mol/kg = 0,5 m(olal)
1000 g vands masse ændres ikke mærkbart ved tilsætning af 3% salt,
hvorfor
1000 g havvand ca. indeholder 0,03*1000g NaCl = 30 g NaCl
M(NaCl) = 58,5 g/mol
1000 g vand indeholder (30 g)/(58,5 g/mol) = 0,5 mol
3% havvand = 0,5 mol/kg = 0,5 m(olal)
Skriv et svar til: Molalitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
