Matematik

Differentialkvotient.

10. juni 2008 af HornyHamster (Slettet)
Hej alle sammen.

1) Definitionen af denne kvotient i et tal x0, for en funktion f skal omtales.
Differentialkvotienten for nogle simple kendte funktioner udledes

2) Definitionen af denne kvotient i et tal x0, for en funktion f skal omtales.
Nogle af regnereglerne for differentialkvotienter omtales.

Er der nogle der er eksperter i disse, for hvis jeg trækker et af de 2 spørgsmål er jeg fuldstændig færdig :S

Håber på hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2008 af Xyxoz (Slettet)

Når du differentierer almindelige funktioner, bruger du forskriften:

ax^n -> dif -> nax^n-1

F.eks.

7x^5 -> dif -> 5*7x^5-1 -> 35x^4

Svar #2
10. juni 2008 af HornyHamster (Slettet)

Nu er jeg ikke den bedste til matematik så ved ikke hvad det har med mine spørgsmål at gøre?
Skal jeg vise eksemplet eller hvordan? :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2008 af Xyxoz (Slettet)

"Differentialkvotienten for nogle simple kendte funktioner udledes"
- Der kan du bruge mit eksempel på nogle simple funktioner såsom den, jeg skrev.

"Nogle af regnereglerne for differentialkvotienter omtales."
- Det er egentlig en slags regneregel, den jeg har opstillet. Er ikke 100% sikker på, om den oprindelige forskrift ser således ud, da jeg selv har opstillet ovenstående ud fra hukommelsen - men den fungerer på samme måde!

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal blandt andet bevise diffenrentialkvotienten for nogle funktioner. Eksempelvis kunne du bevise:

f(x)=x^2
f'(x0)=2x

f(x)=sqrt(x)
f'(x)=1/(2sqrt(2))

f(x)=1/x
f'(x0)=-1/x^2

Det kunne være simple differentialkvotienter, som du kan udlede vha tretrinsreglen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Rettelse:

f(x)=sqrt(x)
f'(x0)=1/(2sqrt(x0))

Svar #6
10. juni 2008 af HornyHamster (Slettet)

Ok, i skal have tak!

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2008 af mathon

differentialkvotient:
http://peecee.dk/upload/view/118498

Skriv et svar til: Differentialkvotient.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.