Historie

Historie eksamen?

12. juni 2008 af elireeli (Slettet)

Til de af jer der har været til historie 24-timers eksamen.

Hvordan er det gået?

Hvad ville i sige man skal lægge vægt på for at få en god karakter? Hvordan greb i eksamen an?

Er det vigtigt at forberede sig, da man nu har 24-timer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2008 af Sabsera

Det gik godt - jeg fik 12.

Det er vigtigt at du har overblik over dine tekster, styr på kildekritkken og den historiske kontekst - før og efter.

Altså jeg følte egentlig at jeg havde ret godt styr på det, og det tog ikke så lang tid at lave. Men så panikkede jeg og sad oppe hele natten, hvilket egentlig ikke gjorde den store forskel.

Brug din tid godt, men har du godt styr på pensum, bør du ikke bekymre dig. Det er bare vigtigt at have styr på pensum: jeg trak reformationen og blev hevet rundt i pensum til velfærdsstatens historie, familieliv, middelalder og enevælde.

Svar #2
13. juni 2008 af elireeli (Slettet)

Okay tak for svaret, men hvad mener du egentlig med kildekritik? skal man lave kildekritik på de kilder man får ? altså sige hvem der har skrevet den, hvem modtager er, hvornår den blev skrevet, hvad hensigten med kilden er osv?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2008 af Sabsera

Jeg lavede kildekritik af alle de udleverede kilder, men talte fremlagde den kun om dem jeg brugte i analysen. Dertil er det vigtigt, at du også forholder dig kildekritisk til dig selv - dine spørgsmål og fremgangsmetode er præget af din samtidige kontekst og påvirker altså udfaldet af din undersøgen.

Trækker du eksempelvis reformationen og er protestant, vil du altså arbejde ud fra den tankegang at Luther havde helt ret og det var det rigtige, der skete. Mens en katolik måske ville stille sig mere kritis over for begivenhederne og forsvare kirkens datidige handlinger.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2010 af Neeluh (Slettet)

Nice - tillykke med dit 12 :) Skal op og trække emne imorgen.. Har lige et spørgsmål til når man man er inde og 'fremlægge'.. Gjorde du brug af en powerpoint? Er det en fordel - eller er det bedre med bare materialet og en synopsis?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2010 af stevnehatten (Slettet)

alle mine lærere plejer at fraråde os at bruge powerpoint, da man ofte kan spilde tiden ved at bruge for meget tid på at sætte det op, derudover kan der ske tekniske fejl, og så er det bedre bare at stick with materialet, synes jeg...


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2010 af Rozim (Slettet)

Enig med #1. Jeg hentede også mit 12-tal pga. de nævnte ting. 


Skriv et svar til: Historie eksamen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.