Matematik

2.gradspolynom

12. juni 2008 af visuu1 (Slettet)
Heej er lidt i tvilv her (:
er igang med andengradspolynomier og rødder osv.
Men hvordan findes rødderne, skal man finde diskriminanten først eller løse 2.gradspolynomiet.
mit eksempel er her.
f(x) = 2x2 – 3x – 2

håber i kan hjælpe? (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

For at finde rødderne sættes f(x)=0.

Herefter benytter du dig af diskriminantformlen og indsætter denne i formlen for at beregne x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2008 af dnadan (Slettet)

Løs
f(x)=0

Se evt:
http://peecee.dk/upload/view/118695

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2008 af mathon

"...finde diskriminanten eller løse 2.gradsligningen..."

1) beregn diskriminanten, d
2) ud fra d's fortegn tager du stilling til antallet af rødder
3)hvis d>=0
x = (-b±sqrt(d))/(2a)

Svar #4
12. juni 2008 af visuu1 (Slettet)

jeg har fundet d:
L = { 2, –½}
men hvordan finder jeg rødderne?
eller er L = { 2, –½} rødder x1 & x2

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2008 af mathon

xo1 = –½ og xo2 = 2 er rødderne

Svar #6
12. juni 2008 af visuu1 (Slettet)

så man finder rødderne ved at regne d ud?

hvordan finder jeg så toppunkterne?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#6 toppunktET

Benyt toppunktsformlen, som står i din bog/formelsamling.

Svar #8
12. juni 2008 af visuu1 (Slettet)

(-b/2a,-d/4a) ? men er det ik kun hvis d<0 ?

Svar #9
12. juni 2008 af visuu1 (Slettet)

(3/2*2,½/4*2) = (0,75, 0,0625)

er dette rigtigt?

Svar #10
12. juni 2008 af visuu1 (Slettet)

hov d er jo 25, såå.

(0,75, -3,125)

Skriv et svar til: 2.gradspolynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.