Oldtidskundskab

Odyssen sang 6. , 22. og 23.

13. juni 2008 af Heyson (Slettet)
Hej ,

jeg ville høre om der var nogen der havde nogle gode notater til 6. sang, 22. sang og 23. sang i Odyssen, da jeg kan komme op i det til eksamen ? Håber der er nogen der kan hjælpe?

Og hvis der er nogen der har notater til alle guderne?

Brugbart svar (2)

Svar #1
13. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

Hej,
Prøv at søg under "opgaver", hvis det ikke giver pote kan du prøve at surfe forbi hjemmesiden www.studienet.dk

Liv1988

Brugbart svar (4)

Svar #2
13. juni 2008 af Mulle-L (Slettet)

Jeg har følgende fra sidste år. Det var noget min lærer udleveret, som han vis havde fundet på nettet. Hvis du er intersseret har jeg til de andre sange også, men så er det letter du sender din mail :)

6. Nausikaa, den phaiakiske kongeAlkinoos's datter kører om morgenen tøj ned til floden tilvask, ledsaget af nogle terner. Medens det vaskede tøj ligger udbredtfor at tørres, spiller kongedatteren bold med sine terner, og kommeraf vanvare til at kaste bolden ud i floden. Ved det skrig, som de muntrepiger i den anledning udstøder, vågner Odysseus, træderydmyg hen til Nausikaa, og skildrer sin Nød. Rørt af medlidenhedgiver hun ham klæder og spise, og råder ham til at gaa tilbyen til kongens gaard. Selv kører hun hjem, og ledsaget af ternernevandrer han til byen.

22. Odysseus skyder Antinoos,og åbenbarer sig for bejlerne. Eurymachos beder om skånsel,men Odysseus er ubøjelig og vedbliver at skyde bejlerne ned, sålængehan har pile. Telemachos henter våben ned fra kammeret, men glemmerat lukke døren, hvorpå gedehyrden sniger sig derop, og skafferbejlerne våben, men snart bliver han bunden af de trofaste hyrder.Kamp. Afgørende sejr. Kun skjalden Phemios og herolden Medon skånes.Eurykleias jubel over sejren. Salen gøres ryddelig, ligene slæbesud, og de troløse terner bliver hængt. Odysseus ryger medsvovl for at rense huset.

23. Eurykleia fortællersin frue, hvad der er sket, men denne sætter ingen lid til Odysseus'virkelige hjemkomst. Odysseus foranstalter dans og lystighed i huset forat skjule blodbadet for folket på Ithaka. Ved at meddele sin hustruen hemmelighed, som ikke er andre bekendt end hende, hæver han alhendes tvivl. Genkendelse. Gensidig meddelelse af hinandens skæbne.Om morgenen befaler Odysseus sin hustru at lukke sig inde, og vandrer derpåmed sin Søn og hyrderne ud på landet til den gamle Laertes.

Brugbart svar (2)

Svar #3
14. juni 2008 af bomelom (Slettet)

kunne være super hvis du også ville sende dem til mig på [email protected]
tak!

Brugbart svar (2)

Svar #4
10. juni 2010 af funkybird (Slettet)

 Det ville være bedre hvis det ikke bare var noter der var kopierede fra nettet. 


Skriv et svar til: Odyssen sang 6. , 22. og 23.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.