Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Lønfordeling og personale styring - Hjælp
13. juni 2008 af
CRL1 (Slettet)
Erhversøkonomi Case opg. 5 / 13. JUNI 2008
TDC har ansat peter som elev i regnskabsafdelingen. Du er blevet udpeget som ansvarlig for hans oplæring. I dag skal han lære om lønfordeling og personalystyring.
5.1 Bøgfør nedenstående bilag i konto skitser.
Skitserne med posteringer skal anvendes til at forklare peter alt om emnet. Anvend regnskabsskabelon.
111. Personalets løn for august måned 2007 - 98.572 kr.
- ATP-Bidrag - 238 kr.
=Bidragsgrundlag - 98.334 kr.
- AM-Bidrag - 8.214 kr.
= A-indkomst - 90.120 kr.
- A-skat - 26.820 kr.
Overført fra kassekredit - 63.300 kr.
112. Internt bilag:
Arbejsgivers andel af ATP-Bidrag - 476 kr.
113. Internt bilag:
Lønfordeling for august måned 2007.
Gager produktion - 8.200 kr.
Gager distribution - 12.860 kr.
Gager administration - 16.100 kr.
Arbejdsløn vedr. produktion - 61.888 kr.
I alt: - 99.048 kr.
Jeg er usikker på hvor jeg skal smide "Arbejdsløn" 61.888 kr. hen... jeg har allerede bogført de 3 Gage konti, i henholdsvis "2220 Gager produktion... osv" men ved ikke lige, hvad jeg skal gøre med de 61k...
håber der sidder en derude som vil hjælpe.
Mvh. CRL1 - Tak
TDC har ansat peter som elev i regnskabsafdelingen. Du er blevet udpeget som ansvarlig for hans oplæring. I dag skal han lære om lønfordeling og personalystyring.
5.1 Bøgfør nedenstående bilag i konto skitser.
Skitserne med posteringer skal anvendes til at forklare peter alt om emnet. Anvend regnskabsskabelon.
111. Personalets løn for august måned 2007 - 98.572 kr.
- ATP-Bidrag - 238 kr.
=Bidragsgrundlag - 98.334 kr.
- AM-Bidrag - 8.214 kr.
= A-indkomst - 90.120 kr.
- A-skat - 26.820 kr.
Overført fra kassekredit - 63.300 kr.
112. Internt bilag:
Arbejsgivers andel af ATP-Bidrag - 476 kr.
113. Internt bilag:
Lønfordeling for august måned 2007.
Gager produktion - 8.200 kr.
Gager distribution - 12.860 kr.
Gager administration - 16.100 kr.
Arbejdsløn vedr. produktion - 61.888 kr.
I alt: - 99.048 kr.
Jeg er usikker på hvor jeg skal smide "Arbejdsløn" 61.888 kr. hen... jeg har allerede bogført de 3 Gage konti, i henholdsvis "2220 Gager produktion... osv" men ved ikke lige, hvad jeg skal gøre med de 61k...
håber der sidder en derude som vil hjælpe.
Mvh. CRL1 - Tak
Svar #1
13. juni 2008 af Cas_sen (Slettet)
Gager er til fastansatte funktionærer, dvs. faste omkostninger. "Arbejdsløn" er derimod en variabel omkostninger, dvs. en produktionsomkostning (varer under fremstilling).
Casper
Casper
Svar #2
13. juni 2008 af CRL1 (Slettet)
#1
Hm, ja... det er sikkert rigtig nok det du siger, men har stadig svært ved at finde ud af... hvilke konti, du vil have dem på?
61.888 under.. "varer under fremstilling" ? 12120 (konto)
Og hvad... mere? Den skal jo også gå op...
Mvh. C.
Hm, ja... det er sikkert rigtig nok det du siger, men har stadig svært ved at finde ud af... hvilke konti, du vil have dem på?
61.888 under.. "varer under fremstilling" ? 12120 (konto)
Og hvad... mere? Den skal jo også gå op...
Mvh. C.
Skriv et svar til: Lønfordeling og personale styring - Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
