Matematik

Normalfordeling

13. juni 2008 af Hoys (Slettet)
Hej

Hvordan finder jeg ud af om et grupperet talmateriale er normalfordelt uden at tegne det ind på normalfordelingspapir?

Jeg har fundet frem til, at:

Middelværdien = 15,25
Var(X) = 5,4375
Spredningen = 2,33

Jeg går ud fra, at jeg skal bruge frekvensfunktionen, men jeg kan ikke helt se, hvordan jeg skal få plottet de tal jeg har ind i den ligning.

Jeg håber, der er nogen, der vil hjælpe.

- Michael

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Ja, hvis antager at dine observationer netop er normalt fordelte kan du estimere middelværdien, variansensen, og hvis de har en p_obs < 5%. Normalfordelingens middelværdi skal næsten være det samme som estimatet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Men det er ikke nok. Det er bedst med redusialer samt at tegne, fordi det eneste vi gør i #1 er at sige: Antag det gælder, og så får vi noget fornuftigt. Det viser ikke at fordelingen er entydig. Det kunne måske være mere eksakt, hvis det var poissionfordelt.

Svar #3
13. juni 2008 af Hoys (Slettet)

Det vil altså sige, at jeg ikke kan komme udenom, at tegne det ind på papir?

I så fald har jeg endnu et spørgsmål - hvordan fungerer det? :)

Svar #4
13. juni 2008 af Hoys (Slettet)

Hvad bruger man egentlig frekvensfunktionen til så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

#3 det det samme, som da du tegnede på logaritme - papir :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Du kan godt argumentere ud fra redusialer, men det er ikke gm-stof..
#4 ?

Svar #7
13. juni 2008 af Hoys (Slettet)

Stræber-pigen:

Okay, jeg prøver mig frem mht. papiret. :D

Så vidt jeg har forstået kan man bruge frekvensfunktionen til at se om et talmateriale er normalfordelt. Er det forkert opfattet?


Skriv et svar til: Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.