Matematik
titalslogaritmen log(x)
13. juni 2008 af
anna85 (Slettet)
hej
hvordan kan man forklar en, titalslogaritmen log(x) og den naturlig logaritmefunktion er?
hvordan kan man forklar en, titalslogaritmen log(x) og den naturlig logaritmefunktion er?
Svar #1
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)
Du kunne jo starte med at kigge på, hvad der står i din bog..
Svar #2
13. juni 2008 af anna85 (Slettet)
altså må man godt skrive af fra bogen, men synes ik den forklst godt.
altså det jeg forstår er , at titalslogaritmen er det samme som eksponentielle funktion y= b*a^x.
fx f(x)=10^x
hvor b er 1
og hvor a er 10
og når man, aflæser den på grafen, og kan afspejle den med 10^x altså linjen x=y for man titalslogaritmen som kendes ved log(x)
dens egensskaber er
log(x)er positiv tal
log er en voksende funktion
reglen for titalsfunktion er
log(x1 * x2)=log(x1) + log(x2)
log(x1/x2) = log(x1) - log(x2)
log(x^r) = r * log(x)
er det nok
altså det jeg forstår er , at titalslogaritmen er det samme som eksponentielle funktion y= b*a^x.
fx f(x)=10^x
hvor b er 1
og hvor a er 10
og når man, aflæser den på grafen, og kan afspejle den med 10^x altså linjen x=y for man titalslogaritmen som kendes ved log(x)
dens egensskaber er
log(x)er positiv tal
log er en voksende funktion
reglen for titalsfunktion er
log(x1 * x2)=log(x1) + log(x2)
log(x1/x2) = log(x1) - log(x2)
log(x^r) = r * log(x)
er det nok
Skriv et svar til: titalslogaritmen log(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
