Matematik

Haster! Kapitalfremskrivning?!!

14. juni 2008 af hejhej6 (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af kapitalfremskrivning. Er der nogle der har en god forklaring på hvordan man regner med det, så det er nemt at forstå?

Skal til Matematik eksame på mandag, og er bange for at trække noget om lige det :/

Hjæææælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2008 af mathon


hvis et beløb, B,t er steget med 3%,
skal
du gange det med (1+3/100) for at få lagt 3% til for at få det nye beløb

ex.
B = 1500 kr som stiger med 3%
til
(1500 kr)*(1+3/100) = (1500 kr)*1,03 = 1545 kr

hvis Ko skal fremskrives med p%
skal
du gange det med (1+p/100) for at få lagt p% til for at få det nye beløb
dvs.

Ko*(1+p/100)
i rentesregning indføres decimalbrøken = rentefoden
r = p/100
så udtrykket
bliver
Ko*(1+r)

(1+r) er således fremskrivningsfaktoren


skal du føre n terminer frem på EN gang
regnes
Kn = Ko(1+r)^n

Svar #2
14. juni 2008 af hejhej6 (Slettet)

Tak for det, det hjalp lidt :)

Skriv et svar til: Haster! Kapitalfremskrivning?!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.