Matematik

Polynomier

15. juni 2008 af Loup (Slettet)

Jeg har et eksamensspørgsmål, som lyder:
Gøre rede for andengradspolunomiet f(x)=ax^2+bx+c. Kom herunder ind på toppunkt og på h vilken betydning talle a,b og har for grafen.

Mit problem er hvordan jeg skal gøre rede for polynomiet ? Jeg ved at grafen er en parabel, men så er jeg ikke så meget med mere.
Er der en der vil hjælpe mig ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2008 af mathon

f(x) = y = ax^2 + bx + c = a(x+(b/(2a))^2 + (-d/(4a))

se
http://peecee.dk/upload/view/115078

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2008 af ibibib (Slettet)

a, b og c er tal og a er ikke nul. Derudover skal du svare på de næste spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan komme ind på løsningen af f(x)=0 og endvidere fortælle, som der står i spørgsmålet, fortælle hvad konstanterne fortæller.
Jeg trak dette spørgsmål til min eksamen og kom ind på det samme plus faktorisering.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2008 af kp89 (Slettet)

du kunne forklare hvordan parablen ser ud alt efter om a,b er positiv eller negativ.
du kan også forklare hvad toppunktet to koordinater er og hvordan disse findes. (evt. lave et eksempel)

Svar #7
15. juni 2008 af Loup (Slettet)


#2 + #4
Det ville være rart hvis man kunne undgå sådan nogle kommentarer. Jeg regner ikke med at bestå, men jeg kan jo ligeså godt prøve. Så jeg vil fandme gerne have noget credit for overhovedet at prøve.

Så spar mig venligst for de kommentarer. Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

#7
Du skal nok bestå!

Daniel, lad nu bare vær at irritere dem. Brug tiden på dine lektier eller sådan noget ;)

Svar #9
15. juni 2008 af Loup (Slettet)


Jo tak. Der er jo ingen grund til svine andre til, kun for at svine dem til.

Og til jer andre der har svaret, tak.

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2008 af camilla-pedersen (Slettet)

jeg har en større opgave om matematik funktioner og polynomier men ved ikk om det er noget du kan bruge, og ved ikk hvordan du lige kan få den.. er der et sted jeg kan ligge den op?

Svar #11
08. oktober 2008 af Loup (Slettet)

Jeg bestod !


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.