Generelt

Hjælp mig

16. juni 2008 af KLLK (Slettet)
Jeg er lidt tabt her. Jeg kan ikke se, hvordan jeg skal modellere det i java. Er der nogen, som vil hjælpe mig. (Jeg bruger BlueJ)

Svar #1
16. juni 2008 af KLLK (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/119193
Det er et Employee, hvor vi skal programmere opstillinger osv.
(Til eksamen har man åbenbart kun 30 min til det hele)

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2008 af Euler (Slettet)

Det er meget langt tid siden, at jeg har programmeret. Jeg har skrevet koden uden kommentarer, men jeg går ud fra, at det er okay.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2008 af Euler (Slettet)

public class Employee {

private String name;
private int salary;

public Employee(String employeeName, int employeeSalary){

name = employeeName;
salary = employeeSalary;

}

public String toString(){

return name + ", kr. " + salary;

}

public int getSalary(){

return salary;

}
}

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2008 af Euler (Slettet)

import java.util.ArrayList;

public class Department {

private String departmentName;
private Employee hOD;
private ArrayList employees;

public Department(Employee headOfDepartment, String nameOfDepartment){

hOD = headOfDepartment;
departmentName = nameOfDepartment;
employees = new ArrayList();

}

public void addEmployee(Employee e){

employees.add(e);
}

public void removeEmployee(Employee e){
employees.remove(e);
}

public int departmentSalary(){

int departmentSalary = 0;

for(Employee e : employees){

departmentSalary = departmentSalary + e.getSalary();

}

return departmentSalary + hOD.getSalary();

}

public Employee bestPaidEmployee(){

Employee bestPaidEmployeeSoFar = employees.get(0);

for(int i = 1; i <= employees.size()-1; i++){

if(employees.get(i).getSalary() > bestPaidEmployeeSoFar.getSalary()){
bestPaidEmployeeSoFar = employees.get(i);
}

}

return bestPaidEmployeeSoFar;

}

public String getDepartmentName(){

return departmentName;

}

public void setDepartmentName(String nameOfDepartment){

departmentName = nameOfDepartment;

}

}

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2008 af Euler (Slettet)

public class Driver {

public static void exam() {

Employee e1 = new Employee("Martin Hansen", 40000);
Employee e2 = new Employee("Michael Jensen", 38750);

System.out.println(e1.toString());
System.out.println(e2.toString());

Department d1 = new Department(e1, "Department 1");
d1.addEmployee(e2);

System.out.println("The department salary of " + d1.getDepartmentName()
+ " is so far " + d1.departmentSalary() + " kr.");

System.out.println("Adding to more employees to the department");

Employee e3 = new Employee("Dennis Mortensen", 44000);
Employee e4 = new Employee("Mikkel Overgaard", 27000);

System.out.println(e3.toString());
System.out.println(e4.toString());

d1.addEmployee(e3);
d1.addEmployee(e4);

System.out.println("The department salary of " + d1.getDepartmentName()
+ " is so far " + d1.departmentSalary() + " kr.");

Employee bestPaidEmployee = d1.bestPaidEmployee();

System.out.println("The best paid employee is " + bestPaidEmployee);
}

}

Svar #6
16. juni 2008 af KLLK (Slettet)

Åh fantastisk ! Hele løsningen, det er fandme dejligt!

Mange tak skal du ha' !

Skriv et svar til: Hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.