Matematik
matematikhjælp, haster
24. september 2004 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der kan forklare mig hvorfor
-1/2((1/(2e)^2)*ln2e-(1/e^2)*1)=
-1/2((ln2+1-4)/(4e^2))
-1/2((1/(2e)^2)*ln2e-(1/e^2)*1)=
-1/2((ln2+1-4)/(4e^2))
Svar #1
24. september 2004 af JulieJense (Slettet)
Ja, se her:
(-1/2)((1/(2e)^2)*ln2e-(1/e^2)*1)=
(-1/2)*((ln2e/(2e)^2)- (1/e^2)=
(-1/2)*((ln2+ln(e))/(4e^2))-(1/e^2)
Vi vil gerne have på fælles brøkstreg, så vi ganger (1/e^2) med 4:
(-1/2)*((ln2+ln(e))/(4e^2))-(4/(4e^2))
Vi ved, at ln(e) = 1, vi sætter nu på fælles brøkstreg og hokus pokus:
-1/2((ln2+1-4)/(4e^2))
Er du med???
(-1/2)((1/(2e)^2)*ln2e-(1/e^2)*1)=
(-1/2)*((ln2e/(2e)^2)- (1/e^2)=
(-1/2)*((ln2+ln(e))/(4e^2))-(1/e^2)
Vi vil gerne have på fælles brøkstreg, så vi ganger (1/e^2) med 4:
(-1/2)*((ln2+ln(e))/(4e^2))-(4/(4e^2))
Vi ved, at ln(e) = 1, vi sætter nu på fælles brøkstreg og hokus pokus:
-1/2((ln2+1-4)/(4e^2))
Er du med???
Svar #2
24. september 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
De to udtryk er ikke lig hinanden, så du må have skrevet det forkert op.
Svar #3
24. september 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Det gælder, at
-1/2((1/(2e)^2)*ln2e-(1/e^2)*1) = -1/8*ln(2*exp(2))/exp(2)+1/(2*exp(2))
og
-1/2((ln2+1-4)/(4e^2)) = -1/8*(ln(2)-3)/exp(2).
kald det første udtryk a og det andet b, så er
a-b = -1/8*exp(-2),
som jo tydeligvis ikke er nul.
-1/2((1/(2e)^2)*ln2e-(1/e^2)*1) = -1/8*ln(2*exp(2))/exp(2)+1/(2*exp(2))
og
-1/2((ln2+1-4)/(4e^2)) = -1/8*(ln(2)-3)/exp(2).
kald det første udtryk a og det andet b, så er
a-b = -1/8*exp(-2),
som jo tydeligvis ikke er nul.
Skriv et svar til: matematikhjælp, haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
