Matematik
Potensfunktion og vækstmodeller
17. juni 2008 af
Labrelulle (Slettet)
*Gør rede for potensfunktionen y=b*x^a og for dens vækstforhold
*Omtal et eksempel på anvendelsenaf potensmodellen
*Gør rede for sammenhængen mellem to variable og for potensregression på TI-89.
Det er spørgsmål, der vil komme til min mundtlige eksamen, så hvis der er nogle der ville hjælpe ville det være perfekt!
*Omtal et eksempel på anvendelsenaf potensmodellen
*Gør rede for sammenhængen mellem to variable og for potensregression på TI-89.
Det er spørgsmål, der vil komme til min mundtlige eksamen, så hvis der er nogle der ville hjælpe ville det være perfekt!
Svar #2
17. juni 2008 af Jyotis (Slettet)
Der gælder at når x vokser med faktoren k, vokser f(x) (dvs. y) med faktoren k^a
Bevis:
f(x*k)=b*(x*k)^a=b*x^a*k^a=f(x)*k^a
Bevis:
f(x*k)=b*(x*k)^a=b*x^a*k^a=f(x)*k^a
Skriv et svar til: Potensfunktion og vækstmodeller
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
