Matematik
potensfunktion
17. juni 2008 af
matti89 (Slettet)
Hej
Jeg skal snart op i matematik eksamen, men har et bevis, som jeg har svært ved at forstå.
Jeg skal vise hvordan a og b findes ud fra to punkter på grafen og derfor må jeg skulle bevise a og b, men har svært ved at forstå hvad der sker i beviset for a, så ville høre om der er, som kan hjælpe med at fortælle med ord hvad der sker trin for trin?
På forhånd tak.
y2 / y1 = (x2 / x1)^a
log(y2 / y1) = log ((x2 / x1)^a)
log(y2 / y1) = a * log (x2 / x1)
a = log(y2 / y1) / log(x2 / x1)
a = log(y2) - log(y1) / log(x2) - log(x1)
Jeg skal snart op i matematik eksamen, men har et bevis, som jeg har svært ved at forstå.
Jeg skal vise hvordan a og b findes ud fra to punkter på grafen og derfor må jeg skulle bevise a og b, men har svært ved at forstå hvad der sker i beviset for a, så ville høre om der er, som kan hjælpe med at fortælle med ord hvad der sker trin for trin?
På forhånd tak.
y2 / y1 = (x2 / x1)^a
log(y2 / y1) = log ((x2 / x1)^a)
log(y2 / y1) = a * log (x2 / x1)
a = log(y2 / y1) / log(x2 / x1)
a = log(y2) - log(y1) / log(x2) - log(x1)
Svar #2
17. juni 2008 af matti89 (Slettet)
det har jeg gjort, men ved ikke om jeg har forstået det rigtig.
Tager man ikke først logaritmen på begge sider og dernæst ganger man ud og reducer?
Tager man ikke først logaritmen på begge sider og dernæst ganger man ud og reducer?
Svar #5
17. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
Det betyder at man benytter den regneregel som #3 har gjort. Andet er der ikke i det.
Svar #8
17. juni 2008 af Labrelulle (Slettet)
Jeg har også nogle spørgsmål hvis der er nogle af jer der vil hjælpe..
*Gør rede for potensfunktionen y=b*x^a og for dens vækstforhold
*Omtal et eksempel på anvendelsenaf potensmodellen
*Gør rede for sammenhængen mellem to variable og for potensregression på TI-89.
*Gør rede for potensfunktionen y=b*x^a og for dens vækstforhold
*Omtal et eksempel på anvendelsenaf potensmodellen
*Gør rede for sammenhængen mellem to variable og for potensregression på TI-89.
Skriv et svar til: potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
