Matematik

Ligningsløsning

18. juni 2008 af UklogStina (Slettet)
Jeg har rigtig svært ved denne opgave:
a) Opstil en formel for rumfanget v af en terning med kantlængden x og isoler x i formlen?

b) Isoler r i formlen v=4 brøkstreg 3 pii(3,14) gange r i 3, og udregn r når v=10 cm i 3.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2008 af mathon

a)
V = x^3
x = V^(1/3)


b)
V_kugle = (4/3)*pi*r^3
r^3 = ((3/4)V_kugle/pi)

r = [((3/4)V_kugle/pi)]^(1/3)




Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.