Matematik
FS10 - Væsktfunktioner
19. juni 2008 af
Englemusen (Slettet)
Sidder og læser til matematik, og skal op i morgen. Så det haster en smule. Jeg går i 10 klasse, så hvis I kunne holde det så enkelt så muligt ville det være perfekt.
Jeg ved godt hvordan man regner Kn=K(1+X)^n ud når man skal finde Kn. Men hvad med de andre tre?
Mit spørgsmål til jer er, om hvordan det ser ud, når man skal finde K, X og n?
På forhånd tak.
Jeg ved godt hvordan man regner Kn=K(1+X)^n ud når man skal finde Kn. Men hvad med de andre tre?
Mit spørgsmål til jer er, om hvordan det ser ud, når man skal finde K, X og n?
På forhånd tak.
Svar #1
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
Kn=K(1+r)^n <=>
K=Kn/((1+r)^n)
Kn=K(1+r)^n <=>
Kn/K=(1+r)^n <=>
log(Kn/K)=n*log(1+r) <=>
n=log(Kn/K)/log(1+r)
Kn=K(1+r)^n <=>
Kn/K=(1+r)^n <=>
(Kn/K)^(1/n)=1+r <=>
r=(Kn/K)^(1/n)-1
Regnereglen omkring log er jeg ikke sikker på at du har lært
K=Kn/((1+r)^n)
Kn=K(1+r)^n <=>
Kn/K=(1+r)^n <=>
log(Kn/K)=n*log(1+r) <=>
n=log(Kn/K)/log(1+r)
Kn=K(1+r)^n <=>
Kn/K=(1+r)^n <=>
(Kn/K)^(1/n)=1+r <=>
r=(Kn/K)^(1/n)-1
Regnereglen omkring log er jeg ikke sikker på at du har lært
Svar #2
19. juni 2008 af Englemusen (Slettet)
Tak.
Nej, det har jeg ikke. Du kunne ikke forklare X uden log? Ellers super godt :)
Nej, det har jeg ikke. Du kunne ikke forklare X uden log? Ellers super godt :)
Svar #3
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
Nej, det er måden man gør det på. Reglen er log(a^x)=x*log(a). Det må du bare acceptere, hvis du vil bruge reglen. Du lærer mere på gymnasiet i 1.g :)
Skriv et svar til: FS10 - Væsktfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
