Studievejledning

Klage - haster meget

19. juni 2008 af Leah (Slettet)
Jeg bliver student på tirsdag med et snit på 9,9. Til næste skoleår søger jeg ind på psykologi-studiet på Københavns Universitet, hvilket krævede et snit på 10.0 sidste år.

Jeg har i skriftlig dansk fået 4, hvilket er absurd set i forhold til alle minde tidligere præstationer samt årskarakter (12). Problemet er, at jeg skal søge ind inden d. 5 juli. Hvis de stiller mig op til en omeksamen kan den ligge efter sommerferien, hvor jeg jo allerede får svar om jeg er kommet ind.


Er der nogen som har erfaring med at klage, og som eventuelt kunne give fif til hvad der kunne hjælpe mig i denne proces?
DET HASTER!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af 14203 (Slettet)

Hvis du skal klage tror jeg det skal gå gennem din rektor. Selvom det er surt og du er skuffet kan det jo godt være at den ikke har været til mere, men prøv at hører din lærer ad om hun/han vil prøve at læse den og så sige om han/hun mener der er belæg for at klage:)
Jeg tvivler på at du kommer til omeksamen da der jo ikke er sket en procedurefejl her, men din stil kan evt. blive bedømt påny. Men jeg ville først sikre mig at det ikke bare har været en stil der er langt under dit normale niveau:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Snak med rektor/studievejleder. Nu!

Du får formegentlig ikke noget ud af klagen, hvis du bare syntes at bedømmelsen er forkert. Hvis der ikke er sket procedurefejl, er det oftest nærmest umuligt. Og du kan jo som du siger risikerer slet ikke at blive student, hvis du kommer til en omprøve efter ferien (sygeeksamen). Dine årskarakterer, tidligere stile eller 20 bestsellere hjælper ikke. Det skal være den konkrete stil, hvor du mener at du viser en højere grad af målopfyldelse end karakteren siger.

Bemærk også, at standby-pladsen sidste år lå til 9,8. Du ligger altså lige på grænsen, så du har en mulighed for at komme ind, selvom du ikke får medhold i klagen. Hvis du er villig til at studerer uden for kbh er du jo nærmest sikker på at komme ind, men det er selvfølgelig ikke det du spørger om :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juli 2008 af Alowan (Slettet)

Det er, så vidt jeg ved, generelt blevet givet meget lave karakterer i skriftlig dansk i år - flere jeg kender, inklusiv mig selv, har fået 2 eller 3 karakterer lavere end normalt. Dog mener jeg ikke at der er nogen mulighed for klage, og jeg tror ikke du vil få noget ud af det..

Mht. studiet så ska du bare søge ind da det overhoved ikke vides hvad snittet bliver i år - og du kan jo være heldig...

Held og lykke...

Skriv et svar til: Klage - haster meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.