Matematik
mat --->differentier.
27. september 2004 af
Anne P. (Slettet)
Hej, er dette korrekt?
f(x) =(x^-2+4)x
f'(x)=-2x^2+(x^-2+4)1
f(x) =(x^-2+4)x
f'(x)=-2x^2+(x^-2+4)1
Svar #2
27. september 2004 af Cliff (Slettet)
...næsten rigtigt...
f(x)=(x^-2+4)x, benyt potensreglen: a^-n = 1/a^n. Det giver:
f(x)=(1/x^2+4)x, gang ind i parentesen.
f(x)=x/x^2+4x = 1/x+4, det giver så,
f(x)=x^-1+4x --> f'(x)=-1x^-2+4, hvilket er ensbetydende med:
f'(x)=-1/x^2+4
mvh Cliff
f(x)=(x^-2+4)x, benyt potensreglen: a^-n = 1/a^n. Det giver:
f(x)=(1/x^2+4)x, gang ind i parentesen.
f(x)=x/x^2+4x = 1/x+4, det giver så,
f(x)=x^-1+4x --> f'(x)=-1x^-2+4, hvilket er ensbetydende med:
f'(x)=-1/x^2+4
mvh Cliff
Svar #3
27. september 2004 af Meppo
Hvad mener du med "næsten rigtigt", cliff?
Det var rigtigt, hvad jeg havde skrevet.
Det var rigtigt, hvad jeg havde skrevet.
Svar #4
27. september 2004 af Cliff (Slettet)
Mephistofeles, kommentaren "næsten rigtigt" var ikke hæftet på dig, men derimod Anne P, der spurgte "..er dette korrekt?". Se hvor tæt vores svar er kommet ud i forhold til hinandens. Dit kl. 00.43.09, og mit kl.00.43.34, derfor har jeg faktisk ikke engang haft mulighed for at læse dit svar, da jeg selv har været igang med mit eget. Håber dette kan forklare meningen med kommentaren.
mvh Cliff
mvh Cliff
Skriv et svar til: mat --->differentier.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
