Matematik
Cosinus-relationer HASTER!! HJÆLP!!
21. juni 2008 af
Dorindom (Slettet)
Hej alle! Jeg skal til eksamen i mat., hvor man skal fremlægge et selvvalgt projekt. Jeg har valgt Sinus og Cosinus.
Der er dog en enkelt ligning, som jeg virkelig ikke kan forstå:
Vi har en retvinklet trekant BDC, og vi vil bruge pythagoras her:
h^2 + (b-x)^2 = a^2.
Dette forstår jeg godt, men så skriver bogen, at det er det samme som:
h^2 + b^2 -2bx + x^2 = a^2
Jeg forstår ikke hvordan de kan få den øverste ligning, til at blive til den nederste ligning.. Nogen, der kan hjælpe?
På forhånd, tak!
Der er dog en enkelt ligning, som jeg virkelig ikke kan forstå:
Vi har en retvinklet trekant BDC, og vi vil bruge pythagoras her:
h^2 + (b-x)^2 = a^2.
Dette forstår jeg godt, men så skriver bogen, at det er det samme som:
h^2 + b^2 -2bx + x^2 = a^2
Jeg forstår ikke hvordan de kan få den øverste ligning, til at blive til den nederste ligning.. Nogen, der kan hjælpe?
På forhånd, tak!
Skriv et svar til: Cosinus-relationer HASTER!! HJÆLP!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
