Matematik

haster!

23. juni 2008 af mallesxD (Slettet)
hej alle.
skal til eksamen imorgen, så har brug for hjælp.
vil bare spørge om hvad det betyder at:
forklar opbygningen af cirklens ligning?

tak på forhånden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg kan se at du er ret ny, men en anden gang så vælg en mere sigende overskrift, så er der mere hjælp på vej.

Men forklar hvordan man kan aflæse centrum af cirklen og radius.

Svar #2
23. juni 2008 af mallesxD (Slettet)

har ikke rigtigt forstået det?
skal man bevise cirklens ligning? eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg kan ikke huske om der er noget bevis for det, jeg mener bare at du ud fra cirklens ligning
(x-x0)^2+(y-y0)^2=r^2
kan aflæse centrum og radius

Svar #4
23. juni 2008 af mallesxD (Slettet)

så det er bare det man skal sige til eksamen ?

altså, ud fra cirklens ligningen som er; (x-x0)^2+(y-y0)^2=r^2
kan man aflæse centrum og radius?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, jeg har ikke så meget mere til cirklen som sådan.. Jeg håber da der står noget mere ellers må du vente til der kommer andre der kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juni 2008 af Isomorphician

Det ville måske være en fordel at komme ind over hvordan man kommer frem til cirklens ligning.

Cirklens centrum = C(x0, y0)
Punkt på cirklen = P(x, y)
Radius = r

Af ovenstående ses det at følgende må gælde:
|CP| = r <=>
kvrod((x-x0)^2 + (y-yo)^2) = r
(x-xo)^2 + (y-yo)^2 = r^2

Skriv et svar til: haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.