Historie

Historie??

23. juni 2008 af Maja_2.u (Slettet)
Er det virkelig rigtigt at der ikke er nogle der kan fortælle mig noget om eksamen i historie, hvad der er godt og komme ind på osv? :(

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. juni 2008 af danielruhmann (Slettet)

Når du stillet så kvalificerede spørgsmål, må jeg også komme med kvalificerede svar:

Jeg ville først komme ind på, hvordan romerne levede. Dernæst ville jeg gå til Cubakrisen, for dernæst at kigge nærmere på, hvordan kirken mistede sin magt i løbet af 14-tallet. Her er det vigtigt, at du henviser til romanen af Umberto Eco "Rosens Navn". Når du har gjort det, vil jeg foreslå dig, at du kiggede nærmere på Kenyas finanspolitik. Denne politik skulle du så sammenligne med, hvordan abernes vilkår i de Zoologiske haver i Canada har udviklet sig gennem det 20. århunderet.


ARGH. Stil dog et spørgsmål, der kan svares på!!!

Hvad vil du have hjælp til?

Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Tjoh... Jeg var oppe idag (til en 3-timers godt nok)... Jeg havde om "danmark 1945 - nu" og fik meget ros for at have overblik over emnet og for mine problemstillinger der inddrog alle mine kilder indirekte. Det er godt at du har go kildekritik og er opmærksom på tendenser i kilderne.. Derudover skal du have styr på perioden du er oppe i og skal kunne reflektere over mennesket som historieskabt og historieskabende

Svar #3
23. juni 2008 af Maja_2.u (Slettet)

Det lyder godt nok avanceret , puha, jeg har om korstogene og deres konsekvenser. men teksterne handler mest om forholdet mellem kristne og muslimerne. er ikke så god til det med kilderne da jeg finder det svært at forstå og hvordan jeg skal gribe det an?

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Skriv hvilke kilder du har..

Svar #5
23. juni 2008 af Maja_2.u (Slettet)

hvad mener du? til dig eller ?

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Hmm.. Altså nu ved jeg jo ikke hvad dine kilder handler om, men du kunne måske stille problemstillingen:

"Hvordan opfattede muslimerne og de kristne europæere hinanden i og hvilke relationer (hvordan interagerede de) havde de i frem til 1. korstog."
"Hvilken indflydelse havde korstogene på de to kulturers udvikling og hvordan opfattede de hver især korstogene i samtiden?"
"Hvordan opfattes korstogene af muslimer og vesterlændinge i dag" Perspektiver til det arabiske mindreværdskompleks o.lign.

Det er bare ideer til hvordan du kan bygge det op.. Jeg gjorde noget lignende og fik et "stort 12-tal"... det var så 3-timers eksamen og emnet var noget andet, men samme princip.. Jeg besvarede så min problemformulering ved at se ned i kilderne hele tiden. Altså i stedet for bare at sige at de tog folk faktisk havde det okay med hinanden og at kristne samfund trivedes i muslimske byer, ville jeg finde en kilde hvor det var underforstået at der fandt samhandel sted og så bruge kildekritik til at sandsynliggøre rigtigheden. Derudover kan jeg så henvise til historiske frmestillinger (historiebøger) hvor det samme står.. Det er allerede et godt stykke op ad karakterrangstien du kommer der i mine øjne. Men altså besvar din problemformulering eller problemstilling ud fra dine kilder.. Hpber du kan bruge det til noget for som #1 siger har du ikke ligefrem defineret hvad du søger:)

Brugbart svar (1)

Svar #7
23. juni 2008 af sound_of_cry (Slettet)

problemformulering? en du selv har skrevet?

Brugbart svar (1)

Svar #8
23. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Problemformulering = væsentlige problemstillinger

Brugbart svar (1)

Svar #9
23. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Så ja, en jeg selv har lavet. Men det her var bare et eksempel. Aner jo ikke hvad #0's kilder handler om

Skriv et svar til: Historie??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.