Matematik
Summationsformel og induktion
29. juni 2008 af
datmat (Slettet)
Jeg har to spørgsmål til hvordan jeg finder formlerne til to summationsudtryk.
Jeg ved det ikke, men jeg formoder at for at jeg kan finde formlerne til disse to summationsudtryk (vist i spørgsmål 1 og 2 herunder) skal jeg benytte mig af formlen for dette summationsudtryk: summa{i=1 til n}(i), derfor lad os antage at vi ved induktion har fundet formlen til dette udtryk til følgende:
summa{i=1 til n}(i) = n(n+1)/2
Men nu til mine spørgsmål. De er nummereret og kommer herunder.
Spørgsmål 1)
Hvordan finder jeg formlen til udtrykket:
summa{i=2 til n}(i) =
Spørgsmål 2)
Hvordan finder jeg formlen til udtrykket:
summa{i=2 til n}(i-1) =
Jeg ved det ikke, men jeg formoder at for at jeg kan finde formlerne til disse to summationsudtryk (vist i spørgsmål 1 og 2 herunder) skal jeg benytte mig af formlen for dette summationsudtryk: summa{i=1 til n}(i), derfor lad os antage at vi ved induktion har fundet formlen til dette udtryk til følgende:
summa{i=1 til n}(i) = n(n+1)/2
Men nu til mine spørgsmål. De er nummereret og kommer herunder.
Spørgsmål 1)
Hvordan finder jeg formlen til udtrykket:
summa{i=2 til n}(i) =
Spørgsmål 2)
Hvordan finder jeg formlen til udtrykket:
summa{i=2 til n}(i-1) =
Svar #4
29. juni 2008 af JKL-31 (Slettet)
#3
Goddag klon..
Men jeg kan bedre lide dig end originalen ;-)
Hvad det betyder... Tja hva synes du??
Måske er du lig med allan_sim kopien?
Goddag klon..
Men jeg kan bedre lide dig end originalen ;-)
Hvad det betyder... Tja hva synes du??
Måske er du lig med allan_sim kopien?
Svar #6
29. juni 2008 af ibibib (Slettet)
1) n(n+1)/2 - 1
2) n(n+1)/2 - n
Reducer selv de to udtryk.
2) n(n+1)/2 - n
Reducer selv de to udtryk.
Svar #8
29. juni 2008 af ibibib (Slettet)
Et eksempel
1+2+3+4+5
2+3+4+5
Hvad er forskellen på de to summer?
1+2+3+4+5
2+3+4+5
Hvad er forskellen på de to summer?
Skriv et svar til: Summationsformel og induktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
