Matematik
Hjælp
12. juli 2008 af
Bilgehan (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig
To funktioner f og g er givet ved:
f(x)=-2x^2+2 og g(x)=-(1/2)x+4
Punktmængden M1 er afgrænset af graferne for f,g, y-aksen og x-aksen
a) Beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af M1
To funktioner f og g er givet ved:
f(x)=-2x^2+2 og g(x)=-(1/2)x+4
Punktmængden M1 er afgrænset af graferne for f,g, y-aksen og x-aksen
a) Beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af M1
Svar #1
12. juli 2008 af mathon
1) find skæringspunkterne x1 og x2, hvor x2>0
2) afgør om f(x)>g(x) eller f(x)<g(x) for x E [x1;x2]
3) beregn
x2
|S(f(x)-g(x))dx|
0
2) afgør om f(x)>g(x) eller f(x)<g(x) for x E [x1;x2]
3) beregn
x2
|S(f(x)-g(x))dx|
0
Svar #2
12. juli 2008 af ibibib (Slettet)
Når dine bereegninger viser at der ikke er nogle skæringspunkter:
Tegn de to grafer i samme koordinatsystem.
Løs ligningen g(x)=0. (x=8).
Løs ligningen f(x)=0. (x=+-1).
Beregn
8
S g(x)dx
0
og
1
S f(x)dx
0
Arealet er forskellen på de to integraler.
Tegn de to grafer i samme koordinatsystem.
Løs ligningen g(x)=0. (x=8).
Løs ligningen f(x)=0. (x=+-1).
Beregn
8
S g(x)dx
0
og
1
S f(x)dx
0
Arealet er forskellen på de to integraler.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
