Matematik

Potensregression

11. august 2008 af Fantasy (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe mig med at regne en potensregression ud.

Jeg kan ikke få overført et sum tegn fra word, og å er lig summerisk, men ellers har jeg har brugt følgende formel til a:

n x å(log(xi) x log yi)- å(log xi) x å(log yi)

----------------------------------------------------

n x å(log(xi)2)- (å(log xi)))2

til bestemmelse af b har jeg brugt     exp10 x (å(log(yi) – a x å(log xi) )              --------------------------------

                          n

Det opgave som jeg er ved at forsøge at løse, har følgende 6 observationer (10,36); (50,79); (200,159); (2000,504); (4000,713) og (7000,943)

Jeg har lagt alle X og y sammen og det får jeg henholdsvis en Xi værdi på 13260 og en yi værdi  på 2434, hvilket jeg har forsøgt at lave en log værdi af. Jeg forventer en værdi på 0,5, men jeg får en værdi på 0,062814.

Hvad har jeg misforstået ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2008 af ibibib (Slettet)

Formlen for a er korrekt og du skal få a=0,499523. Du må have tastet galt...


Svar #2
11. august 2008 af Fantasy (Slettet)

Mange tak for svaret, jeg må taste et eller andet forkert, når formlen er rigtig, fordi jeg får samme svar, når jeg bruger regression i direkte TI-89. Kunne bare godt tænke mig at få samme svar på formlen, jeg ved hvordan du har regnet det ud, men får du samme xi og yi værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. august 2008 af ibibib (Slettet)

Måske misforstår du hvad xi står for? xi står for henholdsvis x1, x2 osv.

fx. er tælleren når du beregner a:

6·(log(10)·log(36)+log(50)·log(79)+...+log(7000)·log(943)) -

(log(10)+log(50)+...+log(7000)) · (log(36)+log(159)+...+log(943)) =

242,885 - 15,748·14,185 =

19,492.

På samme måde kan du beregne nævneren til

287,026 - 248,005 = 39, 020.

Det fører til at

a = 19,492/39,020 = 0,4995...


Svar #4
11. august 2008 af Fantasy (Slettet)

Tak for et yderligere svar, prøver lige igen, men jeg tror at set går bedre nu.


Skriv et svar til: Potensregression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.