Matematik

ligningssystemer HJÆLP :(

30. september 2004 af microfiber (Slettet)
Jeg har 2 opgaver som bare ikke vil gå op for mig;

1) 3(x-1)-2(y+1) = x+y
og
3x-4/4 - 7y-1/5 = 0
Resultatet skulle gerne blive (6,7)

3) 5x-4/8 - 7y-1/10 = 0
og
4y-6/3 + 3x+4/4 = 6
Resultatet skulle gerne blive (3,4)

Lige meget hvad jeg gør får jeg begge til nogle skæve brøker. Jeg ved slet ikke hvad det er jeg gør galt.

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2004 af fister (Slettet)

Hvis du mener:

3(x-1)-2(y+1) = x+y
og
(3x-4)/4-(7y-1)/5 = 0

er (x,y)=(6,7) forkert. Det skal blive en 'skæv' brøk.

Den anden bliver løsningen (x,y)=(4,3) og ikke (3,4)

;)







Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2004 af M18 (Slettet)

det er underligt for jeg får dem også til at blive nogle meget skæve brøker.. sikker din facit er korrekt..??

Svar #3
30. september 2004 af microfiber (Slettet)

Det gik lige lidt hurtigt.

1) 3(x-1)-2(y+1) = x+y
og
3x-2/4 - 3y-1/5 = 0
Resultatet skulle stadig gerne gerne blive (6,7)

og det andet (4,3) som #2 siger.

Sorry.

Jeg vll gerne se hvordan i kommer frem til det, hvis i gør det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2004 af fister (Slettet)

Den øverste får jeg nu til (x,y)=(-2,-3)
Du skal isolere enten x eller y i den ene ligning og sætte ind i den anden ligning. Så bestemmer du først den ene og så den anden.

Svar #5
30. september 2004 af microfiber (Slettet)

til #4. Så langt er jeg. Mit problem er at jeg ikke kan få de respektive resultater ud af det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2004 af fister (Slettet)

isoler x:
(3x-2)/4-(3y-1)/5 = 0 => x=(4y+2)/5
sæt ind i den anden ligning:
3((4y+2)/5-1)-2(y+1) = x+(4y+2)/5 => y=-3
x=(4(-3)+2)/5 = -2

Svar #7
30. september 2004 af microfiber (Slettet)

til #6, jeg ved godt hvordan det skal gøres! (se #5 og #3)
Faktum er bare at jeg ikke får et ordenligt resultat.
Ergo:
Jeg har det samme problem som dig; jeg får ikke det rigtige resultat.


Skriv et svar til: ligningssystemer HJÆLP :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.