Matematik

nulreglen

23. august 2008 af crew (Slettet)

Er der nogen der ville hjælpe mig med at løse denne opgave?

x^3 = 15x^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

dividere med x^2 på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (3)

Svar #2
23. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Det har ikke noget med nulreglen at gøre.


Svar #3
23. august 2008 af crew (Slettet)

Jo, det har noget med nulreglen at gøre. Men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal?


Svar #4
23. august 2008 af crew (Slettet)

x^3/ x^2 = 15x^2/x^2  ???


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Den kan man da godt bruge:

x3=15x2 <=> 0=15x2-x3 <=> 0=x2(15-x)

Ved at benytte nulreglen ses det at:

x2=0 v 15-x=0

Altså:

x=0 v x=15

Ved at benytte #1 fåes kun den ene løsning, nemlig 15.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

For at udregne x^3 = 15x^2, skal du ikke bruge nulreglen, men blot som jeg siger i #1, og husk at 0 også er en løsning.

Hvis du vil bruge nulreglen (som vil være mere besværlig) kan du isolere 0 så. x^3-15x^2=0 der ved kan du sætte x^2 udenfor en parentes x^2(x-15)=0 og så ses det tydeligt at der er to løsninger x=0 v x=15.


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.