Matematik

isolering

23. august 2008 af ogonanime (Slettet)

Hey

Har fået opgaven som hedder: Isolér r i formlen l gange r i anden + p = q

Håber nogen kan hjælpe mig.

På forhånd tak!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2008 af Isomorphician

lr2+p = q?


Svar #2
23. august 2008 af ogonanime (Slettet)

l·r2 + p = q

ja, det er sådan det skulle stå:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2008 af dnadan (Slettet)

lr2+p = q

hint:

1. Træk p fra på begge sider

2. Del med l på begge sider

3. Tag kvadratroden på begge sider (husk eventuelt, at der er to resultater, dog er dette afhængigt af, om r tilhører den naturlige talmængde eller r tilhører den reelle talmængde.)

Mvh. Dan


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2008 af Isomorphician

lr2 + p = q

først trækker du p fra på begge sider af lighedstegnet:

lr2 = q-p

så dividerer du med l på begge sider af lighedstegnet:

r2 = (q-p)/l

så tager du kvadratroden af udtrykkene på begge sider af lighedstegnet:

r = ±√((q-p)/l)


Svar #5
24. august 2008 af ogonanime (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, både til Dan og Isomorphician. :)


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.