Matematik

Monotoniforholdene

24. august 2008 af Dvj (Slettet)

Jeg har en funktion f  som er givet ved:
f(x) =x^3 + 3x - 4√x
SÅ skal jeg bestemme  f’(x), og gør rede for monotoniforholdene for f, og det her jeg nogle vanskeligheder ved...
 

Først differentierer man funktionen:
f’(x) = 3x^2 + 3 – 1/(2*√x)

Så sætter man den lig 0:
0 = 3x^2 + 3 –  1/(2*√x)
 

Er det korrekt og hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af peter lind

Du har glemt  faktoren 4 i det sidste led. Ellers er det rigtigt.

Du skal løse ligningen f'(x)=0. En mulighed y=kvrod(x) og gang med y. Det giver en 5'te grads ligning. Den kan muligvis løses med gæt af pæne værdier. Ellers kan en grafregner sikkert klare problemet.


Skriv et svar til: Monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.