Matematik

Andengradspolynomiet

24. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

Hej, jeg har svært ved denne opgave, har brug hjælp, den lyder følgende...

Find de værdier af k, for hvilke andengradspolynomiet P(x) har netop én rod, når

P(x) = (k+1) x^2 + x + k


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Sæt P(x)=0 og find derefter d=0 da der så kun er én rod.


Svar #2
24. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

Hm..

Resultatet giver

K = - 1/2 +/- 1/2 kvadratrod 2

der er jeg slet ikk i nærheden... er blank. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at skrive dine udregninger ind, så vi kan hjælpe dig der hvor det går galt :) På den måde lærer du mest


Svar #4
24. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

Kan slet ikk se hvad jeg skal gøre... men

har prøvet:

P(x) = (k+1) x^2 + x + k

0 = kx^2 + 1x^2 + x + k

og der jeg lost,.. skal jeg bruge diskriminantformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, jeg sætter dig lige igang.

0=(k+1)x2+x+k    k+1 skal stadig være i en parantes da det blot er ét tal

d=0

0=b2-4ac

0=12-4·(k+1)·k

Prøv herfra. Du kommer frem til en ny andengradsligning som skal løses med hensyn til den eneste ukendte, k.


Svar #6
24. august 2008 af Khao Liam (Slettet)

0 = b^2-4*a*c

0= 1^2 - 4 * (k+1) * k

0= 1 - (4k^2 + 4) * k

 0= 1- 4k^2 + 4k

0 = 1- 4k^2 + 2k^2 

6k^2 =1


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du har lavet en fejl.

0=1-4(k+1)*k

0=1-4k^2+4k=4k2+4k+1

Dette er en ny andengradsligning som skal løses som du plejer med at finde diskriminanten og derefter de k som opfylder det som opgaven søger.


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.