Matematik

Hjælp til en afleveringsopgave om integraleregning

24. august 2008 af Jessica1

Hej ..

ja, jeg skal vise, hvordan funktionen F(x)= -4/(x^2+1)  er stamfunktion til f(x)= 8x/((x^2+1)^2)

Nogen , der kan komme med nogen hints , for sidder lidt fast ? =s


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Isomorphician

hint:

Hvis F'(x) = f(x), så er F(x) stamfunktion til f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2008 af Reddie3gWorker (Slettet)

Hej,

Der gælder at F'(x)=f(x), så du kunne prøve at differentiere F(x), og hvis det så passer at F'(x)=f(x), så må F(x)= -4/(x^2+1) være stamfunktion til f(x)= 8x/((x^2+1)^2).
 


Svar #3
24. august 2008 af Jessica1

Ja , selvf .

Men jeg forstår virkeli' ikke at differentiere nævneren . =/


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2008 af Isomorphician

#3

x2+1 differentieret er 2x


Svar #5
24. august 2008 af Jessica1

nåårh ja .

sorry , virkelig my bad ..

jeg har forsøgt at diff. den anden og ka så ikk få det ..

men jo . (x^2+1)' = 2x^1 = 2x

og så bruger jeg vil bare den sætning, som hedder:

(a^2+b^2) = a^2 + b^2 + 2ab

ikk ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2008 af Isomorphician

Brug formlen for differentiation af en brøk.

Den står i din bog, og din formelsamling.


Skriv et svar til: Hjælp til en afleveringsopgave om integraleregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.