Studievalg og videregående studie

Noter på Uni..

25. august 2008 af Pernille-N (Slettet)

Hey alle :)

Jeg vil gerne vide hvordan det foregår med noter på Universitetet. Ved godt at det er individuelt, men hvis nogen herinde har nogle gode erfaringer vil jeg meget gerne høre.

Tænker mest på hvor mange noter man generelt tager under en forlæsning, og om det er nødvendigt at tage noter mens man læser pensum hjemme (eller bliver det meste taget op under forelæsning, hvor man så kan tage noter)?

På HF skrev jeg stort set noter til alt i timerne, og havde det fint med dette, men tænker at der måske bliver mindre tid til noter på Uni.

På forhånd tak.

Pernille


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2008 af danielruhmann (Slettet)

Hvis du får det vigtigste med, som underviserne siger og hvis du samtidig har tid til at skrive noter, så er alt jo fint.

Til de fleste forelæsninger vil der være PowerPoint-præsentationer, som du kan printe ud, inden timen går i gang. Mens underviserne gennemgår disse, vil du meget passende kunne skrive dine egne notater til disse noter.

Generelt er det selvfølgelig fint med noter, da disse kan hjælpe dig til at komme hurtigere gennem pensum, når du læser til eksamen. Dog er det også vigtigt at få de små detaljer med, når underviserne fortæller.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2008 af Roman Garcia

Det er individuelt.

Jeg tager selv noter til forelæsningerne, men flere af mine medstuderende tager overhovedet ikke noter. Ofte skriver man noget i bøgerne i forbindelse med overstregninger. Det kan være krydshenvisninger osv.

Som sagt er det dog individuelt, og derfor kan der ikke gives en eksakt formel, som siger, hvordan du skal tage noter. Det afhænger af pensum, forelæser og dig selv. Efter et mrd. eller to har du dog sikkert styr på dine noter, så det er ikke noget du skal være nervøs for.  


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2008 af klotte (Slettet)

tag noter der holder dig vågen..... men ikke så mange at du glemmer at forstå og stille spørgsmål.

lyt efter grundbegreber- og kernestof

Held og lykke


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2008 af Penoer (Slettet)

Må indrømme at jeg tager et meget begrænset antal noter, for jeg vil heller sidde og lytte til, hvad forelæseren har at sige. De fleste fra mit hold tager heller ikke noter.

Jeg plejer at gøre det, at jeg har læst det stof forelæsningen handler om inden forelæsningen, og derved, hvor og hvad forelæseren gennemgår. Så er de fleste bøger indrettet på sådan en måde, at der lige er plads til at tilføje nogle vigtige ting/stikord til tegninger og tekst. Det hjælper mig meget, da det ikke tager fokus fra undervisningen, men stadigvæk får man skrevet lidt ned.

Men generelt skal man bare gøre som man bedst selv kan.


Skriv et svar til: Noter på Uni..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.