Matematik

parameterfremstilling

26. august 2008 af KME89 (Slettet)

Hey nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave?

En linje har parameterfremstilling

(x,y,z)=(1  2  3)+t(-1  1 -2)

Bestem linjens skæringspunkter med henholdsvis xy-,yz og xz-planen. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af piper (Slettet)

Split evt. linjen op i 3 ligninger. Ved skæring med xy-planen er z = 0. Så kan du bestemme t så det er opfyldt. Når du har t bestemmer du så x og y.


Tænk i samme baner med de andre planer.
 


Svar #2
26. august 2008 af KME89 (Slettet)

Altså hvordan kan du gi et eks?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af piper (Slettet)

(x,y,z)=(1 2 3)+t(-1 1 -2)

Så er z = 3 - 2t og ved skæring med xy-planen er z = 0 så bestem t så 0 = 3 - 2t er opfyldt. Lad os kalde denne løsning t0

Da x = 1 -t og y = 2 + t så må der være skæring med xy planen i (1-t0, 2 + t0, 0)


Svar #4
26. august 2008 af KME89 (Slettet)

okay jeg prøver

;)


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.