Matematik

Integralregning

26. august 2008 af Oziriz (Slettet)

Hej.

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke helt forstår så håber jeg kan få noget hjælp.

Beregn den eksakte værdi af arealet af følgende punktmængder

a)

M={(x,y)|-1≤x≤1 Λ 0≤y≤2-x2}

b)

M={(x,y)|1≤x≤2 Λ 0≤y≤x3}

Hjælpemidler er tilladt


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af piper (Slettet)

(-1 til 1)S (2 - x^2)dx i a)

(1 til 2) S x^3 dx i b)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2008 af mathon

a)

1
∫(-x2+2)dx
-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af mathon

1
∫(-x2+2)dx
-1


Svar #4
26. august 2008 af Oziriz (Slettet)

hvordan når du frem til det resultat? vil gerne forstå hvordan det foregår :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2008 af piper (Slettet)

Skitser punktmængderne og brug arealfortolkningen med henblik på integralregning.


Svar #6
26. august 2008 af Oziriz (Slettet)

arealfortolkning ? forstår det ikke rigtigt


Svar #7
26. august 2008 af Oziriz (Slettet)

integral((2 - (x)^(2)),(x)) = 2.*x - .333333*(x)^(3)

F(1)-F(-1) = 3(1/3)

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2008 af mathon


F(x) = ∫(-x2+2)dx = -(1/3)x3+2x

hvorfor
1
∫(-x2+2)dx = F(1) - F(-1)
-1

som du rigtigt skriver  :-)
 


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.