Matematik

Lektiehjælp

27. august 2008 af banjobouner (Slettet)

Jeg søger en som kan hjælpe mig med nogle matematik afleveringer, selvfølgelig mod betaling :)

Send en pm hvis der har interresse..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af miriam4 (Slettet)

hej,

Er det matematik på gym niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor i landet snakker vi om?


Svar #3
27. august 2008 af banjobouner (Slettet)

Det er gum a niveau, og det er bare over msn eller sådan noget :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Hvorfor ikke nøjes med forummet her? Det er ganske gratis og udmærket til formålet! :)


Svar #5
27. august 2008 af banjobouner (Slettet)

Hovedsagligt fordi jeg ville spørge alt alt for mange gange, da jeg ikke er ret godt til matematik :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Der findes ikke dumme spørgsmål!


Svar #7
27. august 2008 af banjobouner (Slettet)

Givet andengradspolynomiet:
p(x) =ax^2-2x+1


(a) Løs, for a =1, ligningen p(x) = 0 .

Det er den allerførste opgave:

Jeg starter vel med at sætte ind i formlen så der kommer til at stå:

p(x)=1x^2-2x+1

Så for at få ^2 væk skal jeg vel sætte 1x^2 i kvadratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Du får opgivet, at a=1. Dermed tager dit polynomie formen:

p(x)=x²-2x+1

Dette skal du nu løse for p(x)=0. Dvs., at du skal finde den værdi af x, hvor polynomiet giver nul (også kaldet rødderne). Dette gør du ved at indsætte i ligningen for diskriminanten og derefter for nulpunkterne, som du sikkert har gjort det før. :)


Svar #9
27. august 2008 af banjobouner (Slettet)

Så får jeg de 2 punkter til at give 2,4 og 0,58.. Er det så de løsninger for hvor polynomiet gir 0 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Det er ikke helt korrekt. Du har nok lavet en regnefejl et sted.


Svar #11
27. august 2008 af banjobouner (Slettet)

p(x)=x²-2x+1

d=-2^2-4*1*1=-8

x= 2+-kva-8/2

Det er de udregninger jeg har brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#11: Du glemmer nogle paranteser:

d=b²-4ac=(-2)²-4*1*1=4-4=0

Dermed bliver løsningen:

x=-b/(2a)=-(-2)/(2*1)=2/2=1.


Svar #13
27. august 2008 af banjobouner (Slettet)

Aarh ... Tak..


Skriv et svar til: Lektiehjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.