Matematik

Omskrivning af logaritmer?

29. august 2008 af Fluenmanden (Slettet)

Hvorledes omskriver man disse 2 logaritmer:

Inx + In(x+1)

og

logx + log(x+1)

... kan jeg ikke lige se logikken i.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2008 af Sherwood (Slettet)

lnx + ln(x+1) = ln(x*(x+1)) = ln(x^2+x)

Samme med den anden..

(Andre må rette mig, hvis jeg tager fejl)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2008 af dnadan (Slettet)

som Sherwood rigtigt nok skriver:

log(ab)=log(a)+log(b)

Men husk nu, at det er Ln og ikke In(ikke et stort i)


Svar #3
29. august 2008 af Fluenmanden (Slettet)

#1 Okay, tak. Rimelig logisk, heh.

#2 Heh, ja ved godt, - ved ikke hvorfor jeg skrev "I".


Svar #4
29. august 2008 af Fluenmanden (Slettet)

Jeg har også en mere...

4lne - lne^7

????????????????

og en nem en, som giver log2 efter mine beregninger?

3log2+log2^2

?????

Skal vel bruge "In(a^x) = x*lna"-regnen??? Hjælp lige tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2008 af dnadan (Slettet)

- Lad venligst være med at lave så mange spørgsmålstegn, det ser forvirrende ud.

Men hvis der står:

4*ln(e)-ln(e^7)

Udnyt her: ln(e)=1 samt ln(a^x)=ln(a)*x

Den anden:

3*log(2)+log(2^2)

Udnyt her: log(a)*x=log(a^x) samt log(b)+log(c)=log(bc)


Svar #6
30. august 2008 af Fluenmanden (Slettet)

4Ine - Ine^7

In1^4 - In1^7

In1 - In1 = In1?

Jeg forstår det ikke? Skal man bruge ln(a^x)=ln(a)*x eller ln(a^x)=x*ln(a)? Og hvad giver resultatet så?

Den anden (har forresten skrevet eksponenten forkert (det er -2, ikke 2):

3*log(2)+log(2^-2)

log(2)^3+log(2^-2)

log(8)+log(1/4) = log(2)

Hvad giver resultatet, 2 ikke?


Skriv et svar til: Omskrivning af logaritmer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.