Matematik

omskrivning..

30. august 2008 af mm :) (Slettet)

1) omskriv 4x^2+12x+9 til formen (ax+b)^2

2) omskriv 2x^2+12x+18

nogen der vil hjælpe mig i gang?


Svar #1
30. august 2008 af mm :) (Slettet)

undskyld

*

2) omskriv 2x^2+12x+18 til formen a(x+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2008 af dnadan (Slettet)

Udnyt:

(ax+b)2=a2x2+b2+2axb (1. kvadratsætning)

- Sammenlign nu dette med 4x^2+12x+9 (det samme med 2.)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2008 af mathon

(ax)2 + 2*(ax)*b + b2  = (ax + b)2

for at omskrivningen er mulig, skal venstre side
indeholde
 3 led
hvoraf
1) de to led skal være kvadrattal
2) det tredje led skal være det dobbelte af kvadrattallenes rødder

................................................................................................................................

an
det hele kaldes potens
a kaldes rod
n kaldes (potens)eksponent


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2008 af mathon

2x2+12x+18 = (√(2)*x)2 + 2*(√(2)*x)*√(18) + (√(18))2 =


Svar #5
30. august 2008 af mm :) (Slettet)

Tak :)

Jeg fik det første til at give (2x+3)^2, er det rigtigt? og jeg kan slet ikke finde ud af det andet spørgsmål..


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2008 af mathon

2x2+12x+18 = (√(2)*x)2 + 2*(√(2)*x)*√(18) + (√(18))2  = (√(2)x + √(18))2


Svar #7
30. august 2008 af mm :) (Slettet)

kan du ikke forklare det på en simplere måde? hvad bliver  den endelige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2008 af mathon

..det er det endelige resultat
hvor

 i (ax+b)2
a = √(2)
b = √(18)
 


Svar #9
31. august 2008 af mm :) (Slettet)

er (ax+b)^2 da det samme som a(x+b)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2008 af mathon

nej


Svar #11
31. august 2008 af mm :) (Slettet)

hmm.. bliver resultatet så √(2)(x+√18)2? for ligningen skulle omskrives til formen a(x+b)2


Skriv et svar til: omskrivning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.