Matematik

Tilnærmelsesvis eksponentiel

30. august 2008 af zabber (Slettet)

Hejsa!

Jeg har nu et meget nemt spørgsmål :0) (vil nogen nok syntes)

Jeg skal gøre rede for at en fuktion er tilnærmelsesvis eksponentiel.

Jeg er kommet frem til at jeg skal dividere y værdierne, altså eks. det tal fra år 1 med det tal fra år 0 osv.

Jeg er så kommet frem til nogle forskellige tal, nemlig 1,5 ; 1,91 ; 2,17  og 3,40. men hvordan kan jeg udfra de tal skønne at funktionen er eksponentiel? - hvad er retningslinjerne?

Jeg har også prøvet at lave udregning på lommeregneren, ved at taste STAT og 1:Edit. Herefter indtaster jeg de værdier jeg har fået oplyst, og trykker STAT, CALC, 0, ENTER. Men mit r2= og r= kommer ikke frem... gør jeg noget forkert eller??
 

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2008 af c_aastrup

Hvis de ligner noget der er eksponentielt så skal de ligge på en ret linje hvis du tager logaritmen af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2008 af mathon

y = b*ax

y2 = b*ax2
y1 = b*ax1.....som ved division giver

(y2/y1) = ax2-x1

a = (y2/y1)1/(x2-x1)


Skriv et svar til: Tilnærmelsesvis eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.