Matematik

skæring? (:

01. september 2008 af marlene1 (Slettet)

heey, nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Afgør om de to cirkler med ligningerne:

x^2 + y^2 -8x+14y = 2639 og  x^2 + y^2-198x-94y+9401=0

skærer hinanden?

p.f tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af mathon

(x-4)2 + (y-(-7))2 = 522

(x-99)2 + (y-47)2 = √(2609)2

beregn selv og konstater, at de har udvendig tangering


Svar #2
01. september 2008 af marlene1 (Slettet)

har du sat dem ind i cirklens ligning der?

- hvordan gør jeg dette? altså udvendig tangering?


Svar #3
01. september 2008 af marlene1 (Slettet)

(x - x0)^2 + (y - y0)^2 = r2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2008 af mathon

der er netop udvendig tangering, når afstanden mellelm cirklernes centre er lig med summen af radierne

|C1C2| = r1 + r2


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2008 af mathon

mellelm  -->  mellem


Svar #6
01. september 2008 af marlene1 (Slettet)

er det her sat ind i cirklens ligning:

(x-4)2 + (y-(-7))2 = 522

(x-99)2 + (y-47)2 = √(2609)2
 

jamen afgører jeg om de skærer hinaden vha. |C1C2| = r1 + r2
 ( fordi, har aldrig set den ligning før ;I )


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2008 af mathon

Sorry!

ved kontrolregning ser jeg,
at

|C1C2| > r1 + r2
hvorfor
cirklerne ingen fælles punkter har


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2008 af mathon

alment:

for
to cirkler med centrerne C1(x1,y1) og C2(x2,y2) samt radierne R og r (R>r)

gælder
når

1)  |C1C2|  < R-r har de ingen fælles punkter

2)  |C1C2| = R-r har de 1 fælles punkt (indre tangering)

3)  R-r < |C1C2| < R+r har de 2 fælles punkter

4)  |C1C2| = R+r har de 1 fælles punkt (ydre tangering)

5)  |C1C2| > R+r har de ingen fælles punkter

.............................................................................................................

|C1C2| = [(x2-x1)2 + (y2-y1)2]½


Skriv et svar til: skæring? (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.