Matematik

Stamfunktioner

02. september 2008 af Jeppeasmussen (Slettet)

f(x)=4x+10

Bestem den stamfunktion til f der har linje med ligningen y=-2x+5 som tangent

Er der nogle der kan finde ud af dette problem??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af mathon

F(x) = 2x2 + 10x + k

F '(xo) = f(xo) = 4xo + 10  = -2   (tangentens hældningstal)

4xo + 10 = -2, hvoraf xo beregnes

yo = f(xo)

F(xo) = yo = 2xo2 + 10xo + k, hvoraf k beregnes


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.