Matematik

haster!

03. september 2008 af katrine2438 (Slettet)

hej

jeg har fået en opgave so jeg simpelthen ikke kan finde ud af, så hvis der er nogen der har nogle forslag til hvordan jeg kan løse den, og måske blive bedre til den slagt opgaver i det hele taget, ville det være super godt!

her er opgaven:

en funktion f givet ved f(x) = -0,25x2 +2x-1 .

a) gør rede for at linjen med ligningen y = 2x - 1 er tangent til grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

hvis

-0,25x2 + 2x - 1 = y = 2x - 1
dvs.

-0,25x2 + 2x - 1 = 2x - 1


KUN har én løsning,
er
y = 2x - 1 tangent
 


Svar #2
03. september 2008 af katrine2438 (Slettet)

mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.