Matematik

"DUM MOR" og FORHOLDSREGNING

03. september 2008 af anmavo (Slettet)

Skal hjælpe min søn med matematik som jeg intet forstår af!!!

Papimassen fremstilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholdet 2:1.

Til 1 liter papirmasse bruger man 60 g æggebakker.

Til 10 håndstøbte ark A4-pair skal der bruges 1 liter papirmasse.

9b. beslutter at fremstille 75 ark A4 papir.

Hvor meget papirmasse skal der bruges??

Beregn forbruget af aviser??

Til den der hjælper mange tusinde tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mrr1217 (Slettet)

Hej "mor" ^^

75 ark papir. 1 liter masse per 10 ark papir. 60g æggebakker per liter masse (og den dobbelte vægt i avispapir - altså 120g)

Derfor: 75 ark i alt / (1 liter masse / 10 ark papir) * 120g = 900g avispapir.

^^


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2008 af mrr1217 (Slettet)

ups. det er i vægtforholdet 2:1 ikke 1:2... så ser stykket i stedet sådan ud:

75 ark i alt / (1 liter masse / 10 ark papir) * 30g = 225 g avispapir.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af Da-ted (Slettet)

Du skal bruge 7,5 liter papirmasse idet 10 * 7,5 = 75

10 ark per liter. 7 liter = 70 ark + ½ liter = 5 ark .. i alt 75 ark

Det havde I sikkert styr på. Nu skal vi finde ud af hvor mange aviser der skal bruges til at fremstille 7,5 liter papirmasse. Du ved at der skal bruges 60 g æggebakker per liter. Det er i alt 7,5L * 60g/L = 450g

Sætningen "Papimassen fremstilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholdet 2:1" betyder - trods en lidt knudret formulering - sandsynligvis at vægtforholdet mellem æggebakker og aviser er 2:1. Altså skal der brugesr 2 gange så meget æggebakkemasse som avispapirmasse. Altså skal der kun bruges halvdelen af de 450g hvis der kun bruges aviser (hvilket vi formoder?). Altså 450g/2=225g 


Skriv et svar til: "DUM MOR" og FORHOLDSREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.