Matematik

Reducér :/

04. september 2008 af jonasreimer (Slettet)

Hej alle. Jeg har problemer med at reducere, men håber på i kan hjælpe og vejlede mig med én af dem, så kan jeg nok også lave de andre.

(2x-1)^2-(2x-1) (2x+1)

og den anden:

(3x+y) (3x-y) - (3x+y)^2 + 6xy

håber i kan hjælpe mig med at forklare - min far kan hvertfald ikke. :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Benyt dig af dine kvadratsætninger.


Svar #2
04. september 2008 af jonasreimer (Slettet)

Det er sgu ikke for sjov jeg har oprettet den her debat Sherwood. Jeg har 100 af dem her, og går efter vejledning.

Hvis du ikk gider hjælpe så la vær.

jeg ville mene nr. 1 gir 4x-1 men er jo ikk sikker?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Han angav hvilke formler du skulle bruge, ergo var det en hjælp.

(2x-1)^2-(2x-1) (2x+1)

Benyt her følgende kvadratsætninger:

(a-b)2=a2+b2-2ab

og

(a-b)(a+b)=a2-b2

Du kan lige få den tredje med, som du skal bruge til den sidste:

(a+b)2=a2+b2+2ab

- Vis dine udregninger herinde, så kan vi pointere eventuelle fejl.

Fortsat god dag

Mvh. Dan


Svar #4
04. september 2008 af jonasreimer (Slettet)

(2x-1)^2-(2x-1) (2x+1)

4x+2+4x-1 = 8x-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Prøv nu at sammenligne:

(2x-1)^2 med den første kvadratsætning som jeg skrev op...


Svar #6
04. september 2008 af jonasreimer (Slettet)

-8x^3 + 8x^2 + 4x ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2008 af dnadan (Slettet)

#6 Hvor kommer i 3. fra?

Det er ikke en gætteleg.

Men:

(2x-1)^2 = (2x)^2+(-1)^2-2*2x*1 =.... (resten må du selv klare)


Svar #8
04. september 2008 af jonasreimer (Slettet)

(2x - 1)^2 - (2x-1)(2x-1)(2x+1)
4x^2 + 1 - (2x-1)(2x-1)(2x+1)
4x^2 + 1 - (4x^2 - 2x - 2x + 1)(2x+1)
4x^2 + 1 - (4x^2 - 4x +1)(2x+1)

det var bare sådan jeg gjorde. men okay.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2008 af dnadan (Slettet)

#8 Ta' den et stykke af gangen, ellers bliver du forvirret, og så bliver det langt sværere for dig.

Men se nu på kvadratsætninger, kan du disse, er opgaven stort set lavet :-)


Skriv et svar til: Reducér :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.