Matematik

Eksponentiel notation

07. september 2008 af Kysr (Slettet)

Hvad er eksponentiel notation og kan I give eksempler på det?

F.eks. Omskriv følgende tal til eksponentiel notation med 3 betydende cifre:

a) 41, 62

b) 486,4

c) 0,007528

d) 0,0000631

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

b*ax

41.62=0.416*102

prøv selv resten


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af mathon

a) 41, 62 = 4,162*10

b) 486,4 = 4,864*102


Svar #3
07. september 2008 af Kysr (Slettet)

Så når der står: med 3 betydende cifre, er det 3 tal efter komma gange et eller andet?

og 4,162 * 10 er det samme som 4,162 * 101?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Betydende_cifre

Hvorfor #2 er rigtigt, dog med 4 betydende cifre benyttet. Ret selv det


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

4,162 * 10 er det samme som 4,162 * 101 ja


Svar #6
07. september 2008 af Kysr (Slettet)

Hvordan gør man så med 3 betydende cifre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

#6 Læs linket. Det er da ikke så svært at forstå det, der står i linket, er det?


Svar #8
07. september 2008 af Kysr (Slettet)

Nu jeg med. Så 41,62 = 4,16 * 101?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

#8 ja


Svar #10
07. september 2008 af Kysr (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen. Vil du lige kigge på tråden "Antal faktorer"? Er lidt blank på det område.


Skriv et svar til: Eksponentiel notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.