Matematik

Monotoniforhold

08. september 2008 af nej12 (Slettet)

Hej

Er det nogle som kan hjælpe med at regne denne opgave?

Der er givet en funktion f(x)=x+2cos(x), x tilhører ]0;2pi[

Undersøg monotoniforholdene for f. Bestem det lokale maksimum, og bestem minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Lav en fortegnsvariation. Dvs., differentier og sæt lig nul for derefter at indse, hvornår f'(x) har positive og negative fortegn.


Svar #2
08. september 2008 af nej12 (Slettet)

Okay tak :)

men hvordan vil du så udregne 0=1+2*(-sin(x)) ? Og finde de steder x=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvornår er sin(x)=0,5? Hint: Enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2008 af mathon

f '(x) = 1 - 2sin(x), x € [0;2π[

find løsning(er) til
f '(xo) = 0


Svar #5
08. september 2008 af nej12 (Slettet)

Kan en ikke lige prøve at beregne 0 = 1 - 2sin(x)

for mig og finde de steder hvor der er nulpunkter


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af bmla (Slettet)

#5: (π/6) og (5*π/6)


Svar #7
09. september 2008 af nej12 (Slettet)

# 6 Hvordan ser udregningen ud for den ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2008 af mathon

sin(x) = sin(π-x)

sin(xo) = sin(π-xo) = 0,5

xo = sin-1(0,5) = 0,523599
π-xo = π-0,523599 = 2,61799


Svar #9
10. september 2008 af nej12 (Slettet)

 # 8 

Tusind tak :)


Svar #10
10. september 2008 af nej12 (Slettet)

HJÆÆÆÆÆÆLP

#8 hvorfor er det at du trækker pi fra 0,52 ???

Kan ikke forstå det


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.