Matematik

Potensfunktioner

08. september 2008 af teentitans (Slettet)

Jeg har følgende opgave:

1. find forskriften for den potensfunktion, hvis graf går gennem punkterne a(1,6) og B(3,24)

Jeg går ud fra at det skal udregnes på TI-89, men er der nogen der ved hvordan?

(Jeg er rimelig lost, så vil gerne have en god forklaring på det)

Det er iøvrigt b-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

læs i din bog om beregning af forskriften for en potensfunktion. Den kan løses uden hjælpemidler. Den er alt for let med


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af mathon

y=b*x^a

solve(6=b*1^a and 24=b*3^a,{a,b})


Svar #3
08. september 2008 af teentitans (Slettet)

 I min bog står der at funktionen er af tupen f(x) = x^a, så jeg knne ikke finde ud af hvor b skulle sættes ind.

mathon: tak. jeg får resultatet a= 2*ln(2)/ln(3) and b=6

jeg er virkelig ikke god til matematik, så kan du sige mig, om jeg skal lave ln om til noget andet eller om det bare skal hedde ln?

hvordan finder jeg forskriften videre fra det, jeg har jo stadig ikke x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2008 af mathon

...er vist ikke så nem uden hjælpemidler...


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2008 af mathon

a = 2*ln(2)/ln(3) = 1,26186

b=6


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af mathon

og dermed

f(x) = 6*x1,26186


Svar #7
08. september 2008 af teentitans (Slettet)

Tak du :)


Svar #8
08. september 2008 af teentitans (Slettet)

 Hmm.. er lige stødt på spg " hvor mange løsninger kan en ligning f(x) = k have?

Jeg ville sige uendeligt.. For k kan vel bare blive højere og højere.. Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2008 af mathon

er det stadig den samme funktion, vi taler om ?


Svar #10
08. september 2008 af teentitans (Slettet)

 Nej, det er en anden opgave.. men jeg forstår ikke helt k?


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.