Matematik

eksponentiel

09. september 2008 af KME89 (Slettet)

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at

f(1)=10 og f(4)=80

bestem en forskrift for f..

y = b*ax

80 = b*a4
10 = b*a1 ( Fået hjælp af mathon tidligere idag)

kan det så passe at forskriften er y= 1+7^x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af Isomorphician

divider de to ligninger:

80/10 = 1*(a3)

8 = a3

2 = a

...

80 = b*24

80/24 = b

5 = b


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.