Matematik

hjæælp!

10. september 2008 af solia (Slettet)

okay. jeg har siddet med det her i to timer. og jeg aner stadig ikke hvad det er jeg foretager mig, så: "bestem x-koordinaten til det punkt på linjen hvis y-koordinaten er -2." er der en der kan formlen til den? (det ER hele opgaven)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Sæt ligningen lig -2 og isoler x.


Svar #2
10. september 2008 af solia (Slettet)

jeg kan bare ikke få det til at passe... altså når man skal bestemme y ud fra x hedder den y=a*x+b... er det så noget med x=a*y+b eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Du skal isolere.

y = a*x + b.

y - b = a*X + b - b

y -b = a*x

(y-b)/a = (a*x)/a

(y - b)/a = x


Svar #4
10. september 2008 af solia (Slettet)

tusin, tusind tusind tak! det gav lige pludselig lidt mere mening


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2008 af mathon

...fra #3

xo = (yo - b)/a  = (-2 - b)/a

og du kan og skal  ikke regne videre, hvis du ikke kender a og b


Skriv et svar til: hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.