Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Mat +IT eller Programering eller Dansk

11. september 2008 af wannabee (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder og skal vælge emne til studieretningsprojekt. Min studieretning giver mig ikke ret mange forskellige valg muligheder inden for hvilke fag jeg vil arbejde i, mine valg er som følgende:

Matematik og Infomations Teknologi
Matematik og Programering
Matematik og Dansk

Der er bare lige det problem at på grund at manglende lærere på skolen har vi ikke haft fagene IT eller programering endnu, hvilket ikke ligefrem gør valget nemmer, og udelukker inspiration fra lærernes side. Jeg er selv tom for ideer i forhold til at skulle havde dansk med.

Jeg har overvejet lidt at arbejde med internettet, og ha noget om matematikken bag hvordan det bliver udregnet hvilken vej "rundt om verden" som det er hurtigst at sende dataen. Men ved selv ca. ingen ting om emnet, ikk en gang om det vil være inden for IT eller programering, kun at det skulle være meget advanceret.

Det er et krav at matematik er hovedfaget, og derfor også krav at jeg kommer uden for general pensum i matematik i min opgave.

Alt hjælp modtages med glæde :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af peter lind

Et oplagt emne er numerisk analyse, hvilket igen kan dække mange emner. Numerisk løsning af ligninger(lineære og andre), numerisk integration, kurve fitting, lineær programmering(simpleks algoritmen), køteori, simulering.

Det sidste kræver kendskab til programmering. Men de øvrige kan du komme temmelig langt med ved brug af regneark.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2008 af Dubio (Slettet)

Helt enig, numerisk analyse er en vildt god ide. Jeg kan foreslå dig at låne "Advanced engineering mathmatics" af kreyszig.

Det er en matematik bog hvor der gennemgår teorierne kort og ikke mindst programmerings algoritmer til de fleste problemer.


Skriv et svar til: Mat +IT eller Programering eller Dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.